Esther Klijsen
Egone

Mijn naam is Esther Klijsen, bijna vijftien jaar professioneel zorgverlener en sinds vier jaar een ambitieuze en enthousiaste zorgondernemer.

Pasfoto Esther Klijsen
Esther Klijsen
Zorgverlener, zorgcoördinator en partner dementiezorg

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden in de wijk met betrekking tot de persoonlijke verzorging voor mensen met geheugenproblematiek én het ondersteunen van mantelzorgers, ben ik ook op organisatorisch vlak actief voor dezelfde doelgroep.
Het opzetten van twee Alzheimer Trefpunten en mijn betrokkenheid bij de werkgroep Dementie vriendelijke samenleving Gooi- en omstreken, maken dat ik zowel in de thuissituatie als daarbuiten zeer betrokken ben bij mensen met dementie.
Ook mijn gecertificeerde onderneming Egone mag het vignet Dementie Vriendelijk dragen.
Verder ben ik regelmatig te vinden bij het Alzheimer Café van Alzheimer Nederland, de organisatie waar ik projectmatig activiteiten voor mag verrichten.

Ook het maken van een behandelwensenplan en begeleiding bij het opstellen van een wilsbeschikking behoren tot mijn vaardigheden. Informatieverstrekking, het wegnemen van (emotionele) blokkades en uiteindelijk de ondertekening van een prachtig weloverwogen document, waarbij de huisarts niet vergeten wordt, is ook een element waar ik in thuis ben.

Afgelopen jaren heb ik mijn kennis op grote schaal vergroot en mij nog meer verdiept in het brein en geheugenproblematiek. Zorgmijders of liever gezegd de systeemmijders, hebben mijn voorkeur. Het ondersteunen van mensen die door dementie niet mee kunnen bewegen in het frame dat wij met ons gezonde brein voor hen hebben neergezet, is een uitdaging waar mijn hart sneller van gaat kloppen.
Samen met de zorgvrager en mantelzorger een veilig vangnet creëren waarbij de wens om thuis te kunnen blijven wonen hoog in het vaandel staat, mits de veiligheid gewaarborgd blijft.

Een prachtige organisatie als ISZA Zorg begrijpt en onderstreept diezelfde gedachtegang.
Meike, Eva en hun team weten waar zij voor staan. Ze zijn vooruitstrevend, onderscheidend, meedenkend en empathisch. Hierin hebben wij elkaar gevonden en leveren zij, net als ik, op maat gemaakte zorg. Iets waar wij altijd naar streven. Zorg op maat kan alleen worden gerealiseerd als er een mooie sterke verbinding is, ook met andere disciplines zoals bijvoorbeeld een geriatriefysiotherapeut, casemanager en huisarts.
Ook het delen van kennis is van essentieel belang. Ik ben er ontzettend trots op dat ik met regelmaat en veel enthousiasme als gastdocent een bijscholing bij ISZA Thuiszorg mag geven.

Ik ben verguld dat ik met een organisatie als ISZA Zorg mag samenwerken, wij onze krachten gebundeld hebben en met deze duurzame verbinding de zorg iedere dag een beetje mooier kunnen maken.

Esther Klijsen

 

 

Oosterengweg 8, 1221 JV Hilversum
Tel.: 035 76 00635 | info@isza-zorg.nl

Copyright © ISZA | Thuiszorg
www.isza-zorg.nl - All rights reserved > 2017